Βουρβουρού στη Σιθωνία, Χαλκιδική - Anna Karra
Καταπληκτική Τοποθεσία

Σχετικά με τη Χαλκιδική

Η χερσόνησος της Χαλκιδικής βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη Θεσσαλονίκη, τη μεγαλύτερη πόλη της Βορείου Ελλάδας. Αποτελείται από τρεις μικρότερες χερσονήσους: την Κασσάνδρα, τη Σιθωνία και το Άγιο Όρος.

Ενώ η πρόσβαση στην μοναστική κοινότητα του Αγίου Όρους επιτρέπεται μόνο σε άνδρες και έπειτα από ειδική άδεια, οι άλλες δυο χερσόνησοι αποτελούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Εκεί θα βρείτε παραλίες με καταγάλανα νερά, παραδοσιακά χωριουδάκια, αρχαιολογικούς χώρους, μπαράκια που μένουν ανοιχτά μέχρι το πρωί και ψαροταβέρνες πάνω στο κύμα.

Με ακτογραμμή που φτάνει τα 550 χλμ, η Χαλκιδική διαθέτει τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας. Με άμμο ή πέτρα, οργανωμένες ή απομονωμένες, όλες οι παραλίες έχουν καθαρά νερά και υπέροχο περιβάλλον. Στις πιο οργανωμένες περιοχές, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε θαλάσσια αθλήματα, καταδύσεις ή ιστιοπλοΐα.

Διαβάστε για την Βουρβουρού

Ferienwohnung in Griechenland

Σχετικά με τη Βουρβουρού

Η Βουρβουρού, ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη της Χαλκιδικής, βρίσκεται στην χερσόνησο της Σιθωνίας. Μαγεύει τους επισκέπτες από την πρώτη ματιά με τα κρυστάλλινα νερά της και το καταπράσινο δάσος. Στα ανοιχτά της Βουρβουρούς, θα βρείτε εννέα μοναδικά νησάκια με απομονωμένες παραλίες.

Μπορείτε να κάνετε βαρκάδα στο Διάπορο, το μεγαλύτερο νησί της Βουρβουρούς, το οποίο βρίσκεται απέναντι ακριβώς από τον οικισμό. Κατά μήκος της παραλίας, υπάρχουν ψαροταβέρνες και καφετέριες.

Στη Βουρβουρού, θα βρείτε επίσης και τον οικισμό των ψαράδων, με παλιά παραδοσιακά σπίτια που φιλοξενούν τους ψαράδες της περιοχής ακόμη και σήμερα. Από εκεί, μπορείτε να προμηθευτείτε φρέσκα ψάρια. Προσφέροντας ένα εναλλακτικό τοπίο ιδανικό για χαλάρωση και ηρεμία, η Βουρβουρού αποτελεί επίσης ένα κεντρικό σημείο για εκδρομές σε ολόκληρη τη Χαλκιδική.

Αποστάσεις

Από παραλία 0χλμ
Από Θεσσαλονίκη 120χλμ
Από αεροδρόμιo 120χλμ
Από Κέντρο Υγείας 13 χλμ
Από super market, εστιατόρια, ταβέρνες 200μ, 700μ, 1000χλμ